Поліція відкрила 14 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Під нищівними ударами російських військ перебували громади Бериславського та Херсонського районів, зокрема, об’єкти цивільної інфраструктури. Мирні населені пункти ворог обстріляв із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

З авіації окупанти вкотре здійснили удари по Тягинці.

У Бериславі військові рф скинули боєприпас із дрона на житловий квартал, внаслідок вибуху поранення отримав 45-річний чоловік.
До поліції надійшло повідомлення про те, що вночі 7 листопада в лікарні померла 49-річна жителька Урожайного. Жінка отримала тяжкі поранення 3 листопада під час російського обстрілу.

В полі біля Кам’янки 41-річний водій трактора підірвався на ворожому вибуховому пристрої. Внаслідок отриманих травм чоловік загинув, трактор вигорів повністю, на місті вибуху утворилася вирва.

Поліція вкотре нагадує громадянам про мінну небезпеку та радить не обробляти землі, які поки не перевірені вибухотехніками. Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди.

Обласний центр російські війська обстрілювали цілодобово, намагаючись знищити об’єкти інфраструктури. У місті російські снаряди понівечили приватні та багатоповерхові будинки, магазини, дорожнє покриття та склади. Після «прильотів» на місцях виникали пожежі.

На місцях подій працювали всі профільні служби, збирали докази російської агресії та ліквідовували наслідки обстрілів.
За минулу добу поліція відреагувала на 252 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.