Посівна кампанія на Херсонщині проходить у складних умовах

2 года назад 0

Фермерські господарства Херсонщини приступили до посівної попри дефіцит пального, тиск з боку російських загарбників, заміновані поля, конфісковану сільгоспвиробничу техніку.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій: «Частина фермерських господарств приступила до посівної. Є проблеми з паливно-мастильними матеріалами. Є господарства, де позабирали техніку (російські загарбники – ред.)», — зазначив він. На фермерів тиснуть, змушуючи до співпраці, проте наразі немає інформації, що хтось на таке погодився.
Ще є проблема замінованих полів, сказав Бутрій: «Є питання з поливом. Тому що на сьогодні Північно-Кримський канал – він… не контролюється. У господарствах, які розташовані в районі Каховського магістрального, там наповненість є, полив буде» , — зазначив Бутрій. За його словами, нічим наповнити рисові чеки – води немає.
Бутрій підкреслив, що наразі не готовий оприлюднювати ніякої конкретної інформації про фермерські господарства та про ситуацію з огляду на безпеку, адже люди працюють на тимчасово захопленій території.