Представники ХДУ проходили стажування в університеті імені Адама Міцкевича в Познані

6 месяцев назад 0

У жовтні на базі Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща) тривала Літня школа «Культурна та наукова промоція університету». Від Херсонського державного університету до заходу долучилися провідні фахівчині – Ольга Шміло та Катерина Шиш, – повідомляє пресслужба ХДУ.

На початку учасники ознайомилися з університетом, який заснований у 1919 році і є майже ровесником нашого Херсонського державного університету. А отже має традиції та історію і упевнено дивиться у майбутнє.
У ході літньої школи під час лекцій, ворк-шопів та презентацій учасники говорили про внутрішнє та зовнішнє позиціонування діяльності закладу, про промоцію рейтингів – як незалежного інструменту оцінки.

“Це дійсно важливо, адже ми теж приділяємо багато уваги формуванню позитивного іміджу нашого університету, пишаємось тим, що у цьому році вперше увійшли до ТОП-50 кращих університетів України і плануємо не зупинятись на досягнутому, докладаємо до цього максимум зусиль. Саме тому було важливо почути про досвід Університету Адама Міцкевича та колег з університетів України, які брали участь у Літній школі”, – зазначила Ольга Шміло.
Вона розповіла, що один з днів був присвячений презентації досвіду Херсонського державного університету. Дівчата мали можливість розповісти про життя університетської спільноти в умовах тимчасової окупації, релокації та висловити вдячність польському Уряду та народу за підтримку українців.

Також у ході літньої школи було дуже багато неформального спілкування, екскурсій містом та чудових вечорів української культури та кухні.

Ольга Шміло та Катерина Шиш висловили вдячність проректорці з міжнародної співпраці, проф., др. Рафалу Вітковському, доктору Kostia Mazur за прийом та організацію літньої школи, ректору ХДУ Олександру Співаковському, керівниці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенії Ревенко за можливість брати участь у міжнародних програмах та навчаннях.