Професорка ХДУ бере участь у міжнародному заході в Нідерландах щодо відбудови України

5 месяцев назад 0

З 27 листопада по 1 грудня проходить воркшоп «Панорама України: Взаємодія з водою», організований Міжнародною архітектурною бієнале в Роттердамі (IABR). Проректорка Херсонського державного університету, професорка кафедри географії та екології Дар’я Мальчикова є однією з основних спікерів та головною експерткою у робочих групах, – повідомляє пресцентр ХДУ.

IABR є міжнародною платформою для сучасних розробок в архітектурі, особливо в містобудуванні. Кожні два роки IABR представляє широку громадську культурну програму виставок, дебатів, лекцій, майстер-класів і екскурсій.

У перший день професорка мала виступ на тему глобальних наслідків для України через катастрофу на Каховській ГЕС. Звертаємо увагу, що всі заходи бієнале відбуваються англійською мовою.
Протягом декількох днів Дар’я Мальчикова спільно з іншими науковцями, використовуючи голландський досвід у сфері управління та реконструкції водних ресурсів, напрацьовуватиме плани відбудови України.

“Є велика зацікавленість Європи у підтримці України, Херсонщини, яка є однією з найбільш постраждалих від екоциду та військової агресії областей. Тому обмін знаннями між українськими та голландськими експертами дуже важливий. Участь у заходах такого рівня, а бієнале проводиться раз на два роки, представниця Херсонського державного університету вчергове підкреслює авторитет та високий експертний рівень наших науковців. Плідної роботи, Даріє Сергіївно, це потрібно Херсонщині”, –  наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.