Путінські вибори не мають ніякої юридичної сили

2 месяца назад 0

Вибори які почались на тимчасово окупованій території 15 березня не мають ніякої юридичної сили. Але вони несуть небезпеку для людей які залишаються на лівобережжі. Збільшилась кількість повідомлень з окупованих громад Херсонщини про затримання та фільтраційні заходи.Російські окупанти заборонили представникам незаконних виборчкомів ходити по домівках із військовими, аби не було світлин. Їх замінили росгвардійцями, але вони намагаються не потрапляти в кадр і слідкують, щоб їх не фотографували.
" Окупанти “намалювали” високу явку – понад 58%, адже треба керівництву РФ продемонструвати нібито підтримку регіонів. Також створити картинку “законних” виборів для інших країн ”, — розповідає Юрій Соболевський.
У США засуджують проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України. Також люди, які долучаються до цього процесу нестимуть відповідальність.

У захопленому РФ Генічеську Херсонської області російські окупанти силоміць вивозять людей до незаконних виборчих дільниць.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну «владу».