«Росіяни ґвалтували чоловіків та жінок. Людей карали за наявність українського громадянства» – Олександр Прокудін

9 месяцев назад 0

Росія кожного дня обстрілює Херсон та область. Страждають цивільні люди. Через збройну агресію Росії врожаї на Херсонщині впали в рази. Теракт на Каховській ГЕС практично знищив зрошувальну систему регіону. Близько 70% агропідприємств області пошкоджені або знищені. Тільки вартість спаленої та вкраденої росіянами техніки і обладнання – понад $25 млн. Ті, кого вдалося вирвати з полону росіян, розповідають про нелюдські умови утримання, постійні жорстокі катування. На людей тиснуть фізично та психологічно. Про це в інтерв'ю  розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації  Олександр Прокудін .

Місто, область постійно під обстрілами. Наскільки великих руйнувань зазнає регіон? Що найбільше страждає?
Російські терористи прицільним вогнем криють мирні населені пункти, аби скалічити або вбити більше людей та зруйнувати цивільну інфраструктуру. Тому під обстріли постійно потрапляють житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки та інші невійськові обʼєкти.
Ворог нещадно бив по селу Одрадокам'янка, де ще залишаються жителі. Крім артилерійських обстрілів, населений пункт зазнає й авіаударів, які останніми тижнями почастішали. Сильних обстрілів із РСЗВ та артилерії зазнав Херсон. У центрі міста, мікрорайоні "Корабел" та Дніпровському районі зафіксовано пошкодження дипломатичної та пенітенціарної установ, телекомунікаційної компанії, адміністративних будівель, багатоповерхових та приватних будинків, стадіону, території заводу, відділення банку, офісів, магазинів та кафе.
Страждають та помирають цивільні. У Херсоні Росія атакувала бригаду комунальників, котрі займалися благоустроєм центральної частини міста. Від отриманих травм 60-річний чоловік загинув на місці. Ще четверо його колег – поранені. У них мінно-вибухові травми та контузії. Армія РФ вдарила по херсонському мікрорайону Корабел. Під ворожий обстріл у власній автівці потрапив 65-річний чоловік. Знайомий намагався доставити товариша до лікарні. Однак поранення виявилися надто тяжкими, медикам залишилося лише констатувати смерть. Також поранення отримав 38-річний херсонець. З травмами ноги та руки його забрали до лікарні.