Росіяни збільшили інтенсивність обстрілів Херсонщини, — Толоконніков

4 месяца назад 0

Російське окупаційне військо збільшило інтенсивність та кількість обстрілів Херсонської області. За 10 січня ворог 108 разів атакував Херсонщину, при цьому використав 482 снаряди.

Про це    речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі .

"Вночі було чути вибухи, але не так активно. Збільшилась кількість та інтенсивність обстрілів Херсонщини. За минулу добу 108 разів росіяни обстрілювали Херсонщину, 482 снаряди використали для обстрілів цивільних будинків», — розповів він.

Толоконніков додав, що у селі Червоний Маяк постраждало подружжя — жінка отримала дуже важкі поранення ніг, тому їх довелося ампутувати. У чоловіка осколкові поранення, але його стан середнього ступеня тяжкості. Також в Новодмитрівці чоловік отримав акуботравму (контузію). У Херсоні цієї ночі без постраждалих.

"Йде роз'яснювальна робота стосовно того, що треба евакуюватись для всіх мешканців, які живуть у 20-кілометровій зоні. Люди мають розуміти, куди вони поїдуть, якщо все ж таки приймуть рішення евакуюватись. Також продовжується евакуація у 23 населених пунктах дітей. З 800 дітей залишилось трохи більше 100. 163 500 людей знаходиться на території правобережної Херсонщини, у самому Херсоні 72 500. У 23 населених пунктах прифронтових – приблизно 10 000", —  додав він. Як писав "Ми-Україна" раніше, за підс​умками бойової доби 10 січня сукупні втрати російської армії у війні проти України збільшились ще на більш як 800 бійців.​