Сили оборони півдня звітують про ситуацію в їх оперативній зоні відповідальності

4 месяца назад 0

В зоні відповідальності Сил оборони півдня окупанти ведуть спостереження, проводять аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовуючи реактивні системи залпового вогню та активізували використання дронів різного типу, в тому числі споряджені осколковими боєприпасами.

Силами оборони відбито 12 атак ворога. Зазнавши втрат, противник відійшов на свої позиції. Триває потужна контрбатарейна боротьба, де окупаційним військам наноситься вогневе ураження по місцях дислокації, вогневих позиціях і тилах.

Протягом минулої бойової доби противник наніс 3 авіаційні удари із застосуванням 15 керованих авіабомб по населених пунктах лівого і правого берега Дніпра Херсонської області.

Потужні артилерійські обстріли пережив Херсон. Містяни перебували під рясним ворожим вогнем — зафіксовано 14 обстрілів. Також були обстріляні Берислав, Тягинка, Антонівка на Херсонщині, Дмитрівка та Солончаки Куцурубської громади на Миколаївщині.Внаслідок російської агресії 1 цивільна особа загинула та 1 поранено. Пошкоджено адмінбудівлю, близько десятка приватних будинків та лінію газопроводу.

Окупанти не припиняють терор цивільного населення та збільшили кількість застосувань FPV-дронів до 15, а також здійснили 23 скиди осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій по населених пунктах правого берега Херсонщини: Новобериславу, Антонівці, Одрадокам'янці, Бериславу, Нововоронцовці, Станіславу, Новоолександрівці, Придніпровському та Зміївці.
Поранено 1 цивільну особу та пошкоджено автомобіль.

На Миколаївщині по Куцурубській громаді з Кінбурнської коси також почастішали випадки застосування дронів. Тут пошкоджено будівлю фермерського господарства. Обійшлося без постраждалих.

Корабельне угруповання ворога налічує 5 кораблів, які продовжують маневрувати поблизу узбережжя рф та тимчасово окупованого Криму, 4 з них у Чорному морі та 1 у Азовському. Ракетоносії заведені у пункти базування.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:
— 42 окупанти;
— 4 гармати;
— 1 міномет;
— 1 човен;
— 1 FPV- дрон;
— 4 одиниці авто-бронетехніки.

Знищено 1 польовий пункт боєпостачання та пункт спостереження.