Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази вини трьох колаборантів, які, після захоплення Херсона, перейшли на бік ворога

7 месяцев назад 0

Встановлено, що вони добровільно погодилися обійняти посади інспекторів у підпорядкованому окупаційній адміністрації незаконно створеному правоохоронному органі – «Управление служби исполнения наказаний по Херсонской области».

Усі вони брали участь у проведенні масових репресій проти учасників руху опору. Зловмисники охороняли російські катівні, до яких звозили незаконно затриманих українських громадян.

Трьом колаборантам оголошено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Матеріали цих справ скеровано до суду. Їм загрожує до дванадцяти до 15 років позбавлення волі.

Після звільнення Херсона нашими захисниками, підозрювані виїхали на тимчасово окуповані території України, де наразі переховуються від правосуддя. Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Викривали зрадників співробітники СБУ в Херсонській області. Досудове розслідування за даними фактами здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.