Сприяли російській паспортизації та реалізовували міграційну політику рф під час окупації Херсона – трьом місцевим жителям повідомлено про підозру

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури трьом жителям обласного центру заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської окружної прокуратури.

За даними слідства, влітку 2022 року підозрювані 46-ти та 34-х років погодились на співпрацю із ворогом та обійняли посади «т.в.о. спеціалістів паспортно-візової служби управління громадської безпеки» у псевдоправоохоронному органі «федеральній міграційній службі ГУ МВД Херсонської області». 
 
Ще один 61-річний підозрюваний в тому ж незаконному правоохоронному органі отримав посаду «провідного спеціаліста-експерта по роботі із співвітчизниками, біженцями та вимушеними переселенцями відділу з питань громадянства».
 
На своїх посадах жінки видавали адресні довідки, перекладали документи громадян України на російську мову для подальшої видачі паспортів країни-агресорки. В обов’язки чоловіка входила координація роботи, реалізація законодавчої політики росії в питаннях, які належать до компетенції відділу, організація профільних конференцій, семінарів. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.