Суддю Білозерського районного суду можуть звільнити з посади через ймовірні зв’язки з РФ

3 месяца назад 0

Вища кваліфікаційна комісія суддів внесе подання про звільнення судді Білозерського районного суду Херсонської області Анни Білої-Кисельової.
Про це стало відомо з відеоспівбесіди, яка була опублікована на YouTube-каналі Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Зокрема, 17 січня суддя Анна Біла-Кисельова проходила співбесіду, під час якої були озвучені ймовірні факти її недоброчесності.
Зокрема, за інформацією Громадської ради доброчесності, у 2016 та 2021 роках Біла-Кисельова відвідувала окупований Крим та за межами професійної діяльності допускала регулярне спілкування з представниками окупаційної адміністрації РФ. Також особа, яка має повне співпадіння ПІБ з суддею Білою-Кисельовою, має російський ідентифікаційний номер. Крім цього, суддя раніше притягалась до дисциплінарної відповідальності, але намагалась це приховати.
Враховуючи ці та ряд інших фактів недоброчесності ВККС вирішила, що Анна Біла-Кисельова не може надалі обіймати посаду судді.
Проте суддя пояснила, що у 2016 році вона відвідувала Крим через хворобу матері, а у 2021 повернулась через те, що частину будинку, який вона отримала у спадок, захопили невідомі. Інформацію про звернення до російських судів у Криму Анна Біла-Кисельова заперечила. Також суддя заявила, що про наявність податкового номера в реєстрах РФ вона вперше почула саме від членів комісії.
Раніше повідомлялось, що Вища кваліфікаційна комісія суддів внесе подання про звільнення судді Генічеського райсуду Херсонської області Юлії Берлімової.