Траса “Олешки — Нова Каховка” стала кладовищем російської техніки, — Братчук

4 месяца назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.uaСили оборони України продовжують заходи з розширення плацдарму на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Українська аеророзвідка та артилерія працюють дуже ефективно, ворог зазнає втрат як у живій силі, так і в техніці. Однак ситуація на цій ділянці фронту залишається складною. За добу відбувається щонайменше 5-6 атак із боку окупантів. Про це в ефірі телеканалу   повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.
“Атаки російських окупантів на півдні тривають досить таки активно. У середньому на Херсонському напрямку відбувається не менше п’яти-шести атак за добу. За минулу добу ворог провів 10 штурмових атак, усі вони були відбиті Силами оборони України”,  — розповів Братчук.
Українські військові продовжують активні дії на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Вони стосуються і утримання плацдармів, і їхнього розширення, зазначив спікер.

“Ситуація залишається складною. Ворог намагається трохи економити свою бойову техніку, намагається її менше використовувати, тому що вона горить. Горить після того, як працює дуже активно й ефективно українська аеророзвідка. Відповідно, працює і наша артилерія, яка завдає нищівних ударів по ворожій бронетехніці. Траса “Олешки — Нова Каховка” — це вже кладовище для російської військової техніки. Її там настільки багато, що це виглядає як пункт здачі металобрухту. Росіяни, до речі, хочуть забрати щось, подивитися, що там можливо відремонтувати, але їм не вдається це зробити”, — сказав Братчук.
Він також зазначив, що робота українських дронів на лівому березі Дніпра на сьогодні несе смертельну небезпеку і для особового складу російської армії, і для їхньої техніки.​Як повідомлялося раніше, російські окупанти намагаються економити бронетехніку на Південному напрямку фронту, зокрема на лівому березі Дніпра на Херсонщині, бо зазнають серйозних щоденних втрат.​