У херсонських тролейбусах установили валідатори

2 года назад 0

Учора вперше тролейбуси маршруту №1 почали курсувати містом із встановленими стаціонарними валідаторами. Тепер херсонці, які користуватимуться цим громадським транспортом, зможуть розрахуватися за проїзд безготівково. Нова система розрахунків на маршруті працюватиме у тестовому режимі 2 місяці. Це пілотний проєкт ТОВ «Смарт-тикет Технолоджи». Підприємство вже провело навчання кондукторів та підготувало технічну базу для впровадження електронних розрахунків.

«Сьогодні на маршруті №1 за проїзд можна сплачувати картками вільно. Тролейбуси даного напрямку оснащені валідаторами 100%. Завдання міського голови Ігоря Колихаєва щодо цього ми виконали«, – розповідає директор МКП «Херсонелектротранс» Ігор Житченко, коментуючи нову електронну систему розрахунків у тролейбусах.

За його словами, 11 одиниць транспорту, що працюють на даному маршруті, оснащені 30 валідаторами. Ще 12 переносних валідаторів – у кондукторів, які можуть підійти до пасажирів за потреби для розрахунку. Сплата за проїзд відбувається будь-якими картками.

Також у тролейбусах зберігається можливість сплачувати готівкою.