В Херсонській області тривають перевірки стану дотримання карантинних обмежень

2 года назад 0

На території Херсона та області тривають заходи щодо запобігання, виявлення та документування правопорушень, пов’язаних із порушенням карантинних обмежень.
Зокрема, COVID-патрулі, до складу яких входять співробітники поліції та представники Держпродспоживслужби, проводять перевірки суб’єктів господарювання, які працюють у сфері торгівельного та побутового обслуговування населення, заклади громадського харчування, ринки, заклади спорту, культури та освіти.
Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень за фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 27 адміністративних протоколів за ст.44-3 КУпАП, з яких 5 протоколів ˗ за перебування у закладах без COVID-сертифікатів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.
Також поліцейські перевіряють наявність та достовірність сертифікатів. За минулий тиждень здійснено близько 2000 перевірок таких документів. Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Відповідно до ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. У свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.
Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватись протиепідемічних заходів, соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.
Відділ комунікації поліції Херсонської області