В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення та обладнання своїх позицій

5 месяцев назад 0

Ворог веде спостереження, не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони різного типу: як розвідувальні, так і ударні.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, завдаючи вогневого ураження противнику, який час від часу вдається до штурмових дій, але отримує гідну відсіч.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) зафіксовано активізацію ворожої тактичної авіації. На тлі покращення погодних умов, ворог наніс 5 авіаційних ударів із застосуванням ракети X-31П та 25 керованих авіабомб в напрямку населених пунктів Наддніпрянське, Дар'ївка, Придніпровське і Кринки Херсонської області. Інформація про постраждалих уточнюється. 

Ворог намагається посилити й артилерійський тиск, збільшив кількість обстрілів. За минулу добу 6 разів вдарив по Херсону, також обстріляно Антонівку, Чорнобаївку, Степанівку, Станіслав, Тягинку на Херсонщині та Очаків на Миколаївщині. 

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійського обстрілу населених пунктів поранено 2 цивільних, пошкоджено 1 адмінбудівлю, 3 багатоповерхових будинки, з десяток приватних будинків, прилеглі лінії електромережі та газопостачання.

Ворог продовжує тероризувати цивільне населення і застосуванням FPV-дронів 11 таких ударів зафіксовано по правобережжю Херсонщини. Люди не постраждали. 

Корабельне угруповання ворожого недофлоту в кількості 5 одиниць — 4 у Чорному та 1 у Азовському морях – тримається в умовно безпековому для себе районі, тяжіючи до новоросійська. Ракетоносії — в пунктах базування.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:
— 24 окупанти;
— 1 гармата;
— 3 одиниці  авто-бронетехніки.

Знищено 2 спостережні пункти.