Відключення електроенергії з 1 жовтня не плануються – Міненерго

8 месяцев назад 0

У Міністерстві енергетики , що застосування відключень електроенергії з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується.
Зазначається, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей. А тому  застосування відключень з 1 жовтня не планується.

Однак відключення споживачів можливі у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом  під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону.

У відомстві пояснили, що з огляду на те, що торік у деяких регіонах виникали ситуації із несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу  розроблено та заздалегідь опубліковано графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання.

“На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається”,  – наголосили у відомстві.