Відновлення після окупації: Благодійний фонд «Пацієнти України» відремонтував пʼять амбулаторій на Херсонщині 

3 месяца назад 0

На деокупованій території Херсонщини внаслідок обстрілів рф повністю знищено 26 закладів охорони здоров’я, а 107 – пошкоджено.  За майже два роки повномасштабної війни по всій Україні росія пошкодила 1 501 медзаклад

За сприяння фонду Crown Agents International Development, БФ «Пацієнти України» відремонтували пʼять амбулаторії в Херсонській області та три амбулаторії в Харківській області  з вересня 2023 року по січень 2024 року. 

«Статистика пошкоджених медичних закладів лякає, але ми не опускаємо руки. Разом з партнерами ми вже відновили понад 45 закладів охорони здоров'я в деокупованих регіонах. Наша мета – покращити доступ пацієнтів до медичних послуг під час війни »   – коментує операційна директорка БФ «Пацієнти України» Марія Гришина. 

«Я залишалася в селищі під час окупації, тому я захоплююся героїзмом наших медсестер, які попри обстріли приходили додому та приносили нам ліки. Тепер після ремонту медперсонал нарешті може оглядати пацієнтів та лікувати в нормальних умовах! »   – розповіла мешканка одного з деокупованих селищ Херсонщини. 

На цьому команда проєкту не зупиняється. Серед планів на 2024 рік –  продовження відновлення пошкоджених медичних закладів.