Виїхати непросто, але треба: чим ускладнена евакуація з небезпечного Бериславського району

7 месяцев назад 0

Триває евакуація населення із сіл Бериславського району та з міста Берислав – нагадаємо, цю територію російська армія по кілька разів на день тероризує керованими авіабомбами. Проте окупанти обстрілюють навіть евакуаційні автівки, підтверджуючи, що їхня мета – знищення цивільного населення.

31 жовтня Сили оборони півдня повідомили в телеграм-каналі про обстріл евакуаційного автобуса – по ньому окупанти вдарили FPV-дроном.

«Волонтери допомагали жителям одного з прибережних сіл Бериславщини, що регулярно потерпає від ворожих бомбардувань КАБами, виїхати в більш безпечні населені пункти. Під час прямування трасою мікроавтобус наздогнав ударний дрон, запущений з лівого берега. Попередньо постраждало 2 людей, їм надали допомогу, життю загрози немає», — зазначається в повідомленні.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін уточнив, що поранення отримали волонтери фонду «Спадщина», які вивозили людей із села Одрадокам'янка.

«Стійкість, мужність та незламність. Ці слова чудово характеризують наших волонтерів. Навіть попри небезпеку для себе вони продовжують допомагати іншим.

Сьогодні під час евакуації з Одрадокам'янки росіяни спрямували дрон-камікадзе в автомобіль, яким вивозили людей. Двоє волонтерів БФ 

"Спадщина" отримали контузію. Зараз їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Бажаю їм скорішого одужання! І дякую за допомогу та самовідданість» , — написав 31 жовтня очільник Херсонщини у телеграм-каналі.

Нагадаємо, з 24 жовтня триває обов'язкова евакуація родин з дітьми у примусовий спосіб із 17 прибережних населених пунктів Бериславського району. За цей час станом на 31 жовтня з Бериславщини вдалося вивезти 351 жителя, зокрема 186 дітей, 7 маломобільних осіб та 13 людей похилого віку, повідомив у соцмережі начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов.

За його словами, ще 86 дітей сьогодні залишаються в небезпечній зоні. Тому влада вкотре закликає батьків не наражати себе та своїх дітей на небезпеку.

«З приводу евакуації звертайтеся до старости населеного пункту, начальника місцевої військової адміністрації або за телефоном гарячої лінії Бериславської районної військової адміністрації:  (066) 027-82-51 », — повідомив Літвінов.

Записатися на евакуаційний рейс можна також за телефоном контактного центру Херсонської ОВА:  0-800-330-951 .

Питання щодо евакуації можна поставити за телефоном у ХОВА:  0-800-101-102 .

Якщо жителям Херсонщини чи їхнім рідним потрібна спеціалізована евакуація медичним транспортом, можна звертатися на гарячі лінії гуманітарної місії «Проліска»:
+38 (093) 20-22-232 ,
+38 (096) 40-41-034 .

Детальніше про маршрути виїзду та соціальні гарантії – на інфографіці від ХОВА.