Вперше за тиждень росіяни застосували авіацію по Херсонщині

2 недели назад 0

Ситуація на Півдні України залишається досить складною. Росіяни намагаються тиснути з використанням артилерії та дронів, також подекуди використовують й авіацію.

Про це в етері   повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Вона зауважила, що на Херсонщині ситуація дещо легша, хоча не абсолютно ще виправлена, тому що хоча б раз на тиждень ворог все ж таки використовує авіацію, спрямовуючи керовані авіабомби.

Загалом зараз Південь більше потерпає від точкових ракетних авіаційних ударів, тобто з літаків тактичної авіації з акваторії Чорного або Азовського морів. Ворог випускає або керовані авіаційні ракети типу Х-59 або протирадіолокаційні Х-31П, щоб завадити системам протиповітряної оборони.

Попри те, що довготривалий час противник не міг застосовувати авіацію на Херсонщині, все ж таки раз на тиждень ворог намагається нагадувати про свій потенціал.

"Вчора з паузою в тиждень росіяни атакували керованими авіабомбами Бериславщину" , – повідомила Гуменюк.

Внаслідок удару 17 людей отримали акубаротравми. На щастя, складніших поранень не було, але є руйнування житлового та соціального сектору, крамниці, пункту видачі гуманітарної допомоги й поштового відділення.