У Херсонському театрі відбувся допрем’єрний показ вистави про переселенців

3 года назад 0

13 серпня у Херсонському обласному академічному музично — драматичному театрі ім.М.Куліша відбувся допрем’єрний показ документальної постдраматичної вистави "6,5". Це вистава — історичні свідчення вимушених переселенців. Режисер-постановник Андрій Май, авторка Лєна Кудаєва.
Постановка відбувається у форматі "сцена на сцені". У залі темрява. Глядачу пропонують 2,5 години реальних свідчень переселенців, розповідає авторка Лєна Кудаєва.
Авторка виставки "6,5" Лєна Кудаєва розказує, що всього у п'єсі вісім героїв. Це різні люди — чоловіки, жінки та літні люди, віком 50 — 60 років. У кожного з них, своя історія. Вони десь схожі, але різні, і кожен з героїв справляється по-своєму.
"Переселенці — не зручний прошарок населення, вони наче є, наче нема, і добре, що є такі люди як Андрій Май, який зголосився подати це на широкий загал", — говорить авторка.
Лєна Кудаєва також переселенка, корінна донеччанка нині живе у Краматорську. Їх спільна творча з Андрієм Маєм історія розпочалась у лютому цього року.
Режисер — постановник вистави Андрій Май розказує, що познайомився з Лєною ,коли був у Краматорську.
"Я проводив ворк — шоп. Лєна ж обрала тему — зміни місця життя, коли почалась війна і люди почали виїжджати", — каже Андрій.
Для авторки це був перший літературний досвід. Назву обрали символічну. Адже на той момент війна в Україні тривала шість із половиною років. Роботу над самою постановкою Андрій Май розпочав у квітні. До цього говорить працювалось не менш цікаво.
— розповідає режисер вистави Андрій Май.
У виставі взяли участь народні та заслужені артисти України, артисти драми, оркестру та балету.
Документальна постдраматична вистава "6,5" присвячена 30-річчю Незалежності України.

Суспільне Херсон