У ХДУ триває об'єднання освітніх програм

4 года назад 0

Вчора, 5 жовтня відбулося засідання ректорату Херсонського державного університету під головуванням ректора ХДУ Олександра Співаковського.
На початку ректор ХДУ Олександр Співаковський зосередив увагу присутніх на акредитації освітніх програм у жовтні. З метою балансу ситуації економічного розвитку університету на факультетах і кафедрах триває робота об’єднання освітніх програм: «Це надасть поштовх для розвитку університету, покращить якість знань та полегшить процедуру акредитації освітніх програм. А алгоритм дій буде прийнято на засіданні Вченої ради», – наголосив очільник вишу.
Також Олександр Співаковський зазначив, що триває друга хвиля вступної кампанії. У ході якої до освітнього закладу вже подано 29 заяв на магістратуру і 25 – на освітній рівень бакалавр.
У ході зібрання члени ректорату заслухали проректорів з кожного напрямку та обговорили низку питань щодо розвитку та діяльності освітнього закладу.
Перший проректор Сергій Омельчук доповів про експертизу тематики кваліфікаційних робіт другого (магістерського) рівня та про функціонування науково-дослідних лабораторій у ХДУ у 2020-2021 навчальному році.
Та розповів про те, що відділом з питань інтелектуальної власності триває розробка паспортів. «Наразі проходить підготовка паспортів для науково-дослідницьких лабораторій. Паспорт є обов’язковим документом, який регламентує її роботу. А в майбутньому планується створити та затвердити за статусом і параметрами новий реєстр лабораторій», – прокоментував Сергій Омельчук.
Проректор з навчальної на науково-педагогічної роботи Віталій Кобець коротко ознайомив з ситуацією щодо навчального навантаження. Також проректор проінформував членів ректорату про хід підготовки до акредитації.
Проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова доповіла про ситуацію з календарем подій та планом-регламентом університету.
Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов зазначив, що цього тижня в університеті відбудеться конференція студентів, де молодь підведе підсумки минулорічної роботи та обере нового голову студпарламенту. Також у ХДУ традиційно відбудеться День спорту. Заходи пройдуть з дотриманням карантинних вимог.
Максим Вінник, проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи доповів, що наразі проходить робота щодо укладання договорів та додаткових угод із першокурсниками.
Він наголосив, що наразі в університетських гуртожитках посилені засоби безпеки у зв’язку з карантином. Також Максим Вінник розповів про відвідування басейну студентами факультетів. Та доповів, що триває благоустрій паркового містечка університету. Незабаром в університеті відбудеться традиційний бал хризантем. І цьогоріч планується обладнати дві локації – паркова зона та ботанічний сад.
Наприкінці засідання ректорату голова Вченої ради ХДУ Володимир Олексенко анонсував збори трудового колективу, де будуть обирати новий склад Вченої ради.
Прес-центр ХДУ