У Херсоні пройде виставка сучасного мистецтва

2 года назад 0

Творче об’єднання «Маяк» 27 листопада о 15.00 чекає херсонців на перегляд виставки сучасного мистецтва «Ausländer» у стінах Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О.Гончара. Виставка присвячена актуальним проблемам сучасної людини.
Виставка присвячена актуальним проблемам сучасної людини.
Зіткнувшись із постійними кризами, в умовах постійної нестабільності формується відчуття хиткість буття, стан, коли є відчуття «позбавлення опори».
Численні психотравмуючі події останніх років, такі як війна, економічна та екологічна криза, пандемія, що фруструють базові потреби людини в безпеці, формують стан вивченої безпорадності та посттравматичні ефекти у членів спільноти.
Посттравматичний синдром виявляється у депресії, апатії, астенії, агресивності, конфліктності, дисфорії та провокує загострення екзистенційної кризи, втрати сенсу існування. Загострюється відчуття себе як «непотрібного», «іноземця», «прибульця».
Особи, яким таки вдається знайти щастя на нових землях, проростають міцним корінням, розсіюють зерна своєї культури в іноземні земні поля, тим самим вирощують нову і прекрасну спадщину.
Куратори : Танасюк Олександр, Балуда Юлія
Детальна інформація – за посиланням.