У Херсоні робили фото в музеї на фоні улюблених експонатів

2 года назад 0

Безплатно прийти до будь-якого музею та сфотографуватися з улюбленим експонатом можна було 19 січня — в День музейного селфі.
Відвідувач музею Микита Берчак завітав до музею, бо йому близька тема як Другої світової війни, так і історія розвитку зброї, військового мистецтва. Говорить, зробив селфі саме з цією зброєю з такою метою, щоб поставити його на аватар у соціальних мережах і поділитися з іншими людьми.
У третю середу січня у світі відзначають День музейного селфі, розповіла співробітниця Херсонського краєзнавчого музею Анна Хворостіна. Це можливість безплатно відвідати музеї та популяризувати їх.
" У нас сьогодні дуже цікава акція, ми вже восьмий рік поспіль приєднуємося до Міжнародного дня музейного селфі. Сьогодні кожен відвідувач може поселфитись як у головному корпусі краєзнавчого музею, так і в Музеї природи та Літмузеї ", — розповіла співробітниця музею.

Таке селфі – не просто картинка, а має нести корисну інформацію, говорить молодша наукова співробітниця Тетяна Дурягіна.
" Я вирішила долучитися до акції "Селфі в музеї" Я вибрала свій улюблений експонат і цим вибором вирішила привернути увагу до проблематики хижих птахів, які знаходяться під загрозою зникнення. Один із таких представників – це пугач, і мій вибір для селфі сьогодні впав саме на нього ", — каже Тетяна Дурягіна.
До Літературного музею Херсона сьогодні завітала вперше, говорить Юлія, яка приїхала з іншого міста.
" Я є музейницею, і нещодавно відкрила для себе Літературний музей Херсона з цією чудовою виставкою, яка присвячена українському футуризму. Дуже класна експозиція – об’єкт історії, про який хочеться розказувати друзям ", — розповіла відвідувачка Юлія.
Проводити День музейного селфі для літературного музею стало традицією, говорить завідувачка Галина Мартинова.
" Кодовим словом сьогодні є слово "селфі". Якщо людина промовляє його, то заходить до музею безплатно і може зробити гарне фото на пам’ять. У нас безліч прекрасних фотозон, і ось на фоні старовинного фотоапарату теж можна увічнити себе на пам’ять ", — каже завідувачка музею.
19 січня зранку першим до музею завітав чоловік, говорить Галина Мартинова і вважає це добрим знаком.
Суспільне Херсон