У Херсоні розмістять два підрозділи територіальної оборони

2 года назад 0

Два підрозділи територіальної оборони будуть розміщені у Херсоні в приміщенні недіючої понад 10 років школи в селищі Наддніпрянське. Сьогодні, 28 січня на сесії Херсонської міської ради за таке рішення проголосували 35 депутатів.
Необхідність прийняття рішення полягає в тому, що в січні цього року набрали чинності закони України «Про основи національного спротиву» та «Про чисельність Збройних Сил України», які дозволять у максимально короткі терміни підвищити обороноздатність нашої держави.
Крім цього, до міського голови Ігоря Колихаєва звернувся обласний військовий комісар Олександр Зіньковський з проханням віднайти приміщення для розміщення Херсонського загону територіальної оборони.
«Херсон – один із прикордонних обласних центрів, що має стратегічне значення для усієї України, тож осторонь ми залишатися не можемо» , – вважає міський голова Ігор Колихаєв .
Виконуючий обов’язки міського голови Сергій Циганок інформує, що Наддніпрянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 42 Херсонської міської ради є недіючою, понад 10 років жодного здобувача освіти в ній не навчалося.Тож, згідно прийнятого депутатами міської ради рішення, в Наддніпрянському розмістять одразу два таких підрозділи – обласний та міський.
Херсонська міська рада
Підрозділи тероборони – штатні підрозділи. До них увійдуть херсонці, які стануть на такий облік. Військова служба в цих батальйонах здійснюватиметься за трьохрічним контрактом, а військовослужбовці матимуть зарплатню, медичне, речове забезпечення та соцпакет.
Відповідно до прийнятих змін до законодавства України кількість військовослужбовців у ЗСУ збільшується на 11 тисяч. У Херсонській області за рік сформують 7 постійних військових підрозділів територіальної оборони, два з них – у Херсоні. Завдання зазначених підрозділів захищати населення території Херсонської області від небезпеки та допомагати в разі виникнення надзвичайних ситуацій.