У Херсоні шахраї обікрали продавців одягу через інтернет

2 года назад 0

За вихідні шахраї обдурили 3-х жителів Херсонської області, які хотіли продати товар через Інтернет. Їм надіслали посилання на фейкову платіжну систему, якою зняли гроші. Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.
58-річна херсонка продавала через Інтернет дитячий одяг. На мобільний зателефонував нібито покупець та повідомив, що хоче купити товар.
А щоб отримати гроші, їй треба було перейти за посиланням, яке він відправив до месенджера. Перейшовши за посиланням, жінка ввела номер своєї банківської картки та код CVV. Після чого з картки зникли гроші – 51 тис. грн.
За тією ж схемою втратила гроші мешканка Великої Лепетихи, яка продавала дитячу куртку через Інтернет. Шахраї домовилися про оплату та направили їй фейкове посилання на платіжну систему, після чого у неї зняли 12 тис. грн.
А 56-річна херсонка на відомій Інтернет-платформі створила Інтернет-магазин та продавала одяг. З нею зв'язалася жінка, яка забажала купити деякі речі. Отримавши посилання у месенджері на фейкову сторінку, ввела дані своєї картки та втратила 17 тис грн.