У Херсоні Таврійському НРЦ виповнилося 60 років

3 года назад 0

З любов'ю до кожної дитини! Саме з таким настроєм кожного дня самовіддано йдуть працівники до Таврійського навчально-реабілітаційного центру Херсонської обласної ради, якому у 2021 році виповнилося 60 років!
Таврійський НРЦ – це заклад загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за індивідуальними програмами реабілітації та потребують індивідуального догляду та супроводу.

Яка вона: робота з дітьми з особливими освітніми потребами?Щоденна важка і складна робота в першу чергу тому, що саме на вчителів та вихователів батьки покладають навчити свою дитину першим крокам на шляху інтеграції їх до суспільства. Чим раніше надана допомога у спробі зробити цей крок, чим більш кваліфікованою та систематичною є робота, тим кращими будуть результати.
Перед педагогами закладу стоїть завдання підготувати учнів до трудової діяльності і бути готовими до життя у нашому складному сучасному світі. Навчити дитину почуватися природно, досягти самостійності, наскільки це можливо.

У Таврійському НРЦ створено атмосферу взаєморозуміння та взаємодопомоги між дітьми, щоб забезпечити дитині з особливостями психофізичного розвитку можливість самоствердитися, подолати неадекватні установки та стереотипи, набути певних навичок соціальної поведінки.
Олена САВІНА