У Криму засудили викрадених мешканців Херсонщини Петровського та Котова до 15 і 16 років ув’язнення

7 месяцев назад 0

Окупаційний Верховний суд Криму засудив викрадених мешканців Херсонщини, а саме волонтера з інвалідністю Миколу Петровського та Сергія Котова, до 15 і 16 років колонії суворого режиму за нібито "шпигунство". Про це повідомляє російське інформагентство ТАРС з посиланням на пресслужбу “суду”.

“Підсудному М. Петровському було призначено покарання у вигляді 16 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму, підсудному С. Котову – 15 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму” , – зазначається у вироку.

Судове засідання відбулося у закритому судовому засіданні через відомості, які буцімто є державною таємницею.
Що відомо про Миколу Петровського та Сергія Котова

  • 27 березня 2022 року окупанти викрали українського волонтера Петровського у центрі Херсона. Перед своїм зникненням він поїхав на зустріч і вже не повернувся – його затримали російські військові та пів року утримували у підвалі співробітники ФСБ, а коли загарбники відступали з міста – вивезли з собою волонтера.
  • Його матір помітила на відео від росіян, як вони ведуть Петровського до камери, що син суттєво схуд та в нього зламані руки.
  • Українця Сергія Котова ФСБ затримали “у зв’язку з протидією проведенню спеціальної військової операції“. Його перевезли до окупованого Криму, де утримували у СІЗО №1 в Сімферополі, а в жовтні 2022 року – у СІЗО №2, де ФСБ створила спецблок для “політичних”. Чоловіку не висунули жодного обвинувачення, тому адвокат не мав до нього доступу.
  • Його донька Вікторія Барабаш розповідала, що Котов потребує операції на нозі, а також чоловік не отримує необхідних ліків.