У Скадовську окупанти готуються до мобілізації за “донбаським сценарієм”

8 месяцев назад 0

У Скадовську окупанти готуються до мобілізації за “донбаським сценарієм”.
Про це у своєму телеграм каналі повідомив речник ОК “Південь” Владислав Назаров.
Російські військові обходять квартири жителів Скадовська для уточнення потрібної їм інформації. Зазначимо, що за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення самопроголошені “республіки” самі пішли на надзвичайні заходи. 19 лютого у Донецьку та Луганську оголосили загальну мобілізацію. 
Перші дні повідомлення із закликом з’явитися на військові збори отримували “запасники”, які раніше служили в українській армії. Мету та причини зборів ніхто не пояснював. 
Наступного дня лідер сепаратистів у Донецьку Денис Пушилін видав новий указ про призов: забирати на обов’язкову службу до “народної міліції” всіх чоловіків віком від 18 до 27 років, які раніше не служили в армії.
Незабаром Пушилін вже вимагав від кожного підприємства “республіки” надати для мобілізації щонайменше половину співробітників призовного віку. 
У лютому 2023 року “очільник ДНР” видав указ щодо взяття на облік юнаків 2006 року. Завдання мають виконати створені для цього 23 “військкомати”.
Час від часу, повідомлення про мобілізацію з’являються і в інформаційному просторі Херсонщини – частіше за все, подібні “укази” окупаційний голова військово-цивільної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо. Однак поки реального підтвердження цьому не зустрічалося.