Уряд дозволив бронювання від мобілізації без обмежень: хто зможе скористатися ним

4 месяца назад 0

Уряд вніс зміни до своєї торішньої постанови №76 від 27 січня 2023 року, в якій передбачено правила бронювання від мобілізації. Згідно з цими змінами, тепер критично важливим підприємствам оборонно-промислового комплексу не встановлюватимуть квот на бронювання від мобілізації їхніх співробітників. Вони зможуть отримати броню на стільки спеціалістів, скільки їм потрібно.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що перелік критично важливих підприємств ОПК встановлює Мінстратегпром. Підприємства, які увійшли до цього списку, зможуть самостійно визначатися, скільки людей їм потрібно забронювати.

"Тепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов'язаних працівників без обмежень за кількістю та без урахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності" , — пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.
Таким чином, влада сподівається, що це допоможе зміцненню підприємств, які належать до ОПК. Адже не секрет, що через неграмотну та непродуману мобілізаційну політику, яка була досі, багато стратегічно важливих підприємств не можуть працювати на повну силу.

"Це рішення – спільна позиція Міноборони, Мінстратегпрому та Мінекономіки. Наше першочергове завдання – забезпечити наших захисників та захисниць усім необхідним для перемоги” , – наголосив Ігор Фоменко.