За чотири місяці з деокупованих територій Херсонщини евакуювались 19 тисяч людей — Мінреінтеграції

1 год назад 0

З нещодавно звільнених територій Херсонщини за чотири місяці евакуювалися понад 19 тисяч громадян,  у Telegram Міністерство реінтеграції.

Через систематичні масовані обстріли армією РФ Херсонської громади, міська рада пропонує людям безплатну евакуацію,  у Telegram МВА.

"У зв’язку з тим, що більшість снарядів влучає у житлові будинки, радимо скористатися безплатною евакуацією, аби не ставити під загрозу власне життя та безпеку своїх рідних", — йдеться у дописі.

Зокрема, у Херсоні працює організація Helping to Leave, яка допомагає жителям Херсонщини безплатно евакуюватися до більш безпечних регіонів. Волонтери щодня вивозять людей автобусами з Херсона до Одеси. Рейс відбувається двічі на день – о 8:00 і 13:00.

На автовокзалі потрібно бути за одну годину до виїзду автобуса, щоб пройти перевірку документів. Ліміт по багажу — дві сумки на людину. Щоб зареєструватись на рейс, треба написати у Telegram, заповнити потрібну форму або зателефонувати. У разі відсутності зв'язку, херсонцям можна прийти у штаб та записатися на евакуацію там.

Що відомо

  • Російська армія впродовж доби 6 березня з важкої артилерії та "Градів" 65 разів обстріляла Херсонську область. Випустила 354 снаряди. Херсон військові РФ обстріляли тричі. 18 снарядів влучили у приватні й багатоквартирні будинки. Поранені четверо людей.
  • На Херсонському напрямку російські військові протягом доби обстріляли Шляхове, Козацьке, Тягинку, Чорнобаївку, Білозерку та Херсон.
  • Російські війська обстріляли селище Козацьке. Гатили по селищу з артилерії та скидали боєприпаси з дронів. Поранена місцева жителька.
  • У селі Зелений Гай під час польових робіт на російській міні підірвався трактор. Загинула одна людина, ще одна — поранена.