За матеріалами СБУ підозру отримали двоє генічан, які брали участь у «виборах» до так званої «Херсонської обласної думи»

2 месяца назад 0

СБУ продовжує викривати ворожих поплічників на окупованих росіянами територіях Херсонщини.

Наразі Служба безпеки документує злочинну діяльність всіх ідентифікованих організаторів незаконних виборів  депутатів до фейкового органу – «Херсонської обласної думи» для притягнення кожного з них до відповідальності.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Так, слідчі СБУ зібрали докази добровільної співпраці двох мешканців Генічеського району Херсонщини, які «допомагали» ворогу в організації проведення псевдовиборів восени 2023 року.

Ідеологічні прихильники рашизму погодились на участь у проведенні незаконних виборів до так званого «Совету депутатов муниципального округа Херсонской области»

Кожен із зловмисників очолив «доручену» окупаційною владою так звану «виборчу комісію» на території селищ Новотроїцьке та Іванівка.

На псевдопосадах зрадники виконувала дії, спрямовані на легітимізацію окупаційної влади. Одним з покладених на них завдань було забезпечення максимальної явки «виборців» з числа місцевих мешканців для створення позитивної картинки «виборчого процесу».

Фейкові «голови» формували склад виборчих дільничних комісій на підвідомчих територіях , займались підбором кандидатів та контролювали їх роботу. Організовували розробку та затвердження інструкції «з діловодства» та «календарного плану», а також іншу документацію до нелегітимних фіктивних виборів.

Фігуранти «опікувались» пошуком майна та обладнання, необхідного для використання під час проведення незаконних виборів.

Слідчі СБУ повідомили ворожим поплічникам про підозру за ч.2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Наразі вони перебувають на тимчасово окупованій території. Тривають комплексні заходи для притягнення зрадників до відповідальності за злочин перед нашою державою.

Заходи з документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.