Загарбники на півдні відчувають «снарядну тахікардію» — Гуменюк

9 месяцев назад 0

Російські війська зменшили кількість обстрілів на південному напрямку, відчуваючи "снарядний голод" унаслідок бойової роботи українських захисників.
Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент .

«На півдні ніч була порівняно спокійна, ворог зменшив кількість обстрілів. Це говорить про те, що ця так звана «тахікардія снарядна» у ворога відчувається через наслідки нашої бойової роботи. Час від часу їм вдається підтягнути якийсь резерв для себе. Вони (загарбники — ред.) зосереджені на лівобережжі вже давно і мають багато різних пунктів боєпостачання, які також розосереджені для того, щоб не бути одночасно ураженими. Є частина запасів, яка зберігається на Кримському півострові, і ось її підтягувати важче. Але маневри поміж своїми запасами на лівому березі материкової частини вони все ж таки здатні ще створювати» , — зазначила Гуменюк.

Вона нагадала, що позаминулої доби на півдні ворог здійснив близько 80 обстрілів. Водночас напередодні зафіксовано 36 обстрілів удень і 18 уночі.

­«Відчувається, що постачання не відбулось, а значить, уповільнення і ускладнення логістики нам вдалося. Тим не менш вони продовжують ремонтні роботи на мостах, які пошкоджені, — Чонгарському та Генічеському. Дуже складно в них іде, тому що не можуть вони зібрати команду, зібрати туди ремонтників. Це ускладнено тим, що і фахівців відповідних немає, і небезпека там велика. Люди усвідомлюють, що поцілено по мосту, тому може бути поцілено і по ремонтній бригаді» , — сказала Гуменюк.

Як повідомлялося, за інформацією Ген​штабу ЗСУ, за добу російська армія завдала 4 ракетних та 53 авіацій​них ударів, здійснила 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.