Загибла та поранені, авіаудар по Зеленівці: як минула доба на Херсонщині

2 месяца назад 0

Російські війська упродовж доби з різних видів озброєння обстріляли 22 населені пункти Херсонської області, завдали авіаудару по Зеленівці. Про це в Telegram повідомив керівник обласної військової адміністрації  Олександр Покудін .

Зокрема армія РФ била по Червоному Маяку, Осокорівці, Львовому, Дудчанах, Бериславу, Саблуківці, Качкарівці, Токарівці, Іванівці, Михайлівці, Тягинці, Янтарному, Понятівці, Садовому, Гаврилівці, Велетенському, Станіславу, Ромашковому, Придніпровському, Антонівці, Зеленівці та Херсону. Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 15 приватних будинків, йдеться в повідомленні.

Також зафіксували влучання у вантажне судно у Херсоні, ферма та елеватор у населених пунктах, що перебували під обстрілами. Загинула одна людина, двоє — поранені, повідомив Прокудін.

Російські окупанти активізувались і весь правий берег перебуває під потужними обстрілами. Їх кількість за добу зросла у два три рази, повідомила в марафоні "Суспільне. Спротив" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

"За минулу добу ми нарахували понад сорок обстрілів по населених пунктах правого берега. Досить інтенсивно перепадає обласному центру. Інші населені пункти, зокрема ближче до дельти Дніпра, також потерпають від обстрілів не тільки важкої артилерії, а й РСЗВ. Ми зі свого боку продовжуємо контрбатарейну боротьбу для того, щоб полегшити життя цим регіонам і вибивати ворожі позиції. Але нагадую, наша робота ускладнена тим, що ворог ховається за мирним населенням"
, — сказала Гуменюк.