Збір російських трупів на обмін. Інший бік наступу 38-ї бригади на Таврійському напрямку

8 месяцев назад 0

Вересень 2023. Таврійський напрямок фронту. Південний захід Донеччини на адмінмежі із Запорізькою областю. За три місяці літа Збройним силам України вдалося прорвати тут першу лінію оборони росіян і звільнити кілька населених пунктів, разом зі Старомайорським та Урожайним.

Наш наступ тут, хоч і важко, але триває. Російські війська чинять відчайдушний опір та намагаються контратакувати. Артилерія – як наша, так і ворожа – на цьому напрямку не змовкає. Мінометами працює 38-ма окрема бригада морської піхоти ВМС ЗСУ.

Тим часом на визволеній території офіцери 38 омпбр шукають та вивозять рештки тіл російських солдатів. Невпізнанних тіл у формі ЗС РФ у посадках та на узбіччях доріг після боїв залишилося чимало. Трупний сморід стоїть повсюди.

Подекуди кинуті останки росіян просто закатані в ґрунтову дорогу. Таке тіло навіть не забереш у чорний пакет. Жахливе видовище.

Кореспондент “”  таких пошуків і такої евакуації. Спотворений труп росіянина зачепили “кішкою” і зрушили з місця, тягнучи мотузку дистанційно – на випадок, якщо труп замінований.

Цю прифронтову територію наші сапери ще не обстежували, тому кожен такий вихід “за 200-ми” для групи евакуації – смертельно небезпечний. Однак, попри це, військові ВМС ЗСУ продовжують роботу, адже тіла окупантів потім можна буде обміняти на наших загиблих військових.