ЗСУ стерли наміри окупантів повернутися на правий берег Херсонщини, — Гуменюк

4 недели назад 0

На правому березі вже правильно облаштовані оборонні рубежі, через що контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються, говорять в ОК "Південь".

ЗС РФ не будуть намагатися просунутися до правого берега Херсонської області, оскільки там вже облаштовані оборонні рубежі. Про це в коментарі "Еспресо" 8 квітня Наталія Гуменюк, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

"Наміри ворога повернутися на правий берег Херсонщини вже стерті, бо там правильно облаштовані оборонні рубежі. Також сам берег вищий за лівий. Через це контрбатарейна боротьба, навіть по воді, на підходах, призводить до того, що наміри окупантів провалюються. Росіни навіть не намагатимуться просунутись до правого берега Херсонщини ", — заявила Гуменюк.

Вона додала, що росіяни припинили вже "рекламувати" створення флотилії для атаки на Сили оборони.

"Десь там вона збирає свої ресурси і намагається бути корисною. Але поки що про застосування її на нашій ділянці відповідальності не йдеться",  — додала вона.

Нагадаємо, що 4 квітня Наталія Гуменюк заявила, що російські військові на лівому березі Дніпра переглянули свою тактику, збільшивши кількість наступів і штурмів.

Раніше повідомлялося, що ЗС РФ під час штурмів Кринків у Херсонській області зазнають втрат до 70%. Окупанти активно прагнуть повернути втрачені позиції та витіснити Збройні сили України з плацдармів, однак поки що безуспішно.