«Спогади про дитинство знищені». Будинок фігуриста Марсака знищили під час обстрілу Херсона

9 месяцев назад 0

Впродовж 2 липня російська армія 85 разів обстріляла Херсонську область.

Будинок, у якому проживав український фігурист Кирило Марсак, знищений внаслідок обстрілів російською армією Херсону. Про це  сам фігурист на своїй сторінці в Instagram.

Марсак готується до старту наступного сезону у фігурному катанні. Попередній сезон 18-річний фігурист уперше провів на дорослому рівні, зокрема виступив за збірну України на чемпіонаті світу та Євро.

У понеділок, 3 липня, Марсак виклав допис на своїй сторінці в Instagram, у якому повідомив про влучання ракети у помешкання в Херсоні, де народився та тривалий час проживав.

"Російська ракета влучила прямо у мій будинок. Місце, де я народився, виріс та яке можу назвати справжнім домом. У мене багато спогадів про дім та це місце. Нещодавно вони [росіяни] зруйнували каток, на якому я починав кататися. Власне, школа у якій я навчався до восьмого класу, теж зруйнована. Це була будівля з великою історією, їй було 208 років, але вона не вціліла, тому що прийшли росіяни нас "визволяти", як вони це називають. Звільняти від чого? Від нормального життя? А тепер і мій будинок знищили. Я не знав, як реагувати на це, коли дізнався, адже у мене просто немає слів. Боляче усвідомлювати, що всі спогади про дитинство тепер знищені" , — написав Марсак.
Допис Кирила Марсака, фото: скриншот сторінки спортсмена в InstagramБудинок українського фігуриста постраждав в результаті обстрілу Херсонської області у неділю, 2 липня. За інформацією Суспільне, впродовж цього дня російська армія здійснила 85 обстрілів, випустивши по території області 490 снарядів з мінометів, артилерії, танків, "Градів", авіації та безпілотників.

Хто такий Кирило Марсак

  • Кирило Марсак – 18-річний український фігурист, що представляє на змаганнях Херсон.
  • Першим стартом на дорослому рівні для Марсака став турнір серії "челенджер" у Фінляндії у жовтні 2022 року, де він посів підсумкове 18-е місце.
  • На дорослому чемпіонаті Європи Марсаку вдалося пройти кваліфікацію та виступити у довільній програмі. Його підсумковим результатом стало 21-е місце.
  • Перед дорослим чемпіонатом світу Марсак також виступив на юніорській світовій першості — 15-е місце.
  • На дорослому чемпіонаті світу у 2023 році Марсак не зміг пройти кваліфікацію, посівши 25-е місце.