Херсонського колаборанта Стремоусова заочно присудили до пожиттєвого ув’язнення

7 месяцев назад 0

Херсонський колаборант Стремоусов Кирило Сергійович, якого російська сторона вважає загиблим у дорожньо-транспортній пригоді, отримав заочний вирок Малиновського районного суду міста Одеса. За цим вироком Стремоусова визнали винним у державній зраді і присудили пожиттєве ув’язнення. Про це повідомляє “Рух “ЧЕСНО”.

З моменту повномасштабного вторгнення пройшло більше 1,5 року, з моменту ДТП автомобіля, в якому перебував Стремоусов — майже рік. Швідкість здійснення правосуддя вражаюча.

До 24.02.2022 року Стремоусов вільно пересувався Україною, катався до тимчасово окупованого Криму та назад, виїжджав до Німеччини та Китаю. Представники херсонської поліції називали Стремоусова та його приятеля Кулешова “наші блогери”, справи про напади та бійки Стремоусова “спускали на гальмах” в херсонських судах. Багатодітний батько був невразливий як для правосуддя, так і для представників різноманітних спецслужб, незважаючи на обшуки, брав активну участь у громадському та політичному житті Херсонщини: балотувався в народні депутати, очолював політичну партію.

Кулешова було ліквідовано (розстріляно) в квітні 2022 року. Стремоусов прожив до листопада 2022 і загинув у ДТП по дорозі на Мелітополь. Залишається питання: хто забезпечував прикриття для майбутнього колаборанта і на якому рівні, що ці “куратори” роблять зараз і з кого ліпитимуть наступних “наших блогерів”?