Касові апарати, спрощенці та вживані товари

Касові апарати, спрощенці та вживані товари

7 лет назад 0

Реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) не застосовуються, зокрема підприємцями — платниками єдиного податку другої і третьої груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень (п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України). У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн гривень застосування РРО для такої особи є обов’язковим. Однак зазначена норма не поширюються на спрощенців, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231. Вказаний перелік містить 8 груп товарів, які включають в себе більше 300 назв товарів. Підприємці самостійно визначають відповідність технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, певному коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД. Можливості незастосування РРО для товарів, які були раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

Таким чином, у разі торгівлі підприємцем технічно складними побутовими товарами, що були раніше у використанні, розрахунки мають проводитись із застосуванням РРО.

За інформацією прес-служби Херсонської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області