Прокуратура підозрює збитки на мільйон гривень

4 года назад 0

Колишнього чиновника Херсонської міської ради підозрюють в нанесенні збитків на суму більше 1 мільйона гривень. Про це повідомила прокуратура Херсонської області.

Йдеться про закупівлю комп’ютерної техніки, встановлення програмного забезпечення та впровадження системи “Pеєстp теpитоpіaльної гpомaди м. Хеpсон”, яка мала б працювати у відділі реєстрації.
Екс-чиновника підозрюють у службовій недбaлості що спpичинилa збитки бюджету містa Хеpсонa (ч. 2 ст. 367 КК Укpaїни).

Нещодавно з Херсонської міської ради звільнився керівник відділу інформаційного та програмного забезпечення Херсонської міської ради Букін Володимир Олександрович, який перед звільненням підписував відповідні акти прийому-передачі. Відповідно до декларації Букіна, яку він подав після звільнення, за основним місцем роботи він отримав 179 676 гривень, має квартиру спільно з дружиною, дружина має частину в будинку. Грошових заощаджень, автомобіля чи іншого рухомого або нерухомого майна немає. Дружина продовжує працювати у виконавчому комітету Херсонської міської ради.

За цей напрямок роботи відповідала радник Херсонського міського голови, в.о.керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерина Вікторівна. На Гандзюк було скоєно замах з використанням сірчаної кислоти 31 липня 2018 року, вона померла в лікарні 4 листопада 2018 року.