У Херсоні створили лампочку

7 лет назад 0

Про нову перемогу херсонської промисловості доповів всесвіту громадський діяч Володимир Макуха. 

Ні, поки що це не новий танкер, комбайн чи напівпровідниковий прилад. Поки це лише прилад для освітлення вулиць — лампочка. Проте, вже не Ілліча, як 100 років тому. Адже вона працює на сонячній енергії. Досягнення виглядає ще більш знаковим, тому що було зроблено 4 липня, у День Незалежності США. Вражений таким збігом подій активіст написав у своєму "ФБ":

"Що можна сказати про день вчорашній? Так, вчора святкували День Незалежності США.
Але я не про це.

Створене в Херсоні підприємство для спільного виробництва з Литовською компанією Global BOD group сонячних панелей саме вчора зробило перший вуличний ліхтар, працюючий на сонячній енергії.

Старт цьому проекту було дано під час минулорічного, 3-го "Балтійсько-Чорноморського економічного форуму".

Урочистості щодо запуску серійного виробництва сонячних панелей вже незабаром. Підготовка до урочистої, підсумкової другої частини 4-го "Балтійсько-Чорноморського економічного форуму" триває".

До відкриття цього величного заходу залишилося небагато часу. Проте, його вистачить, щоб винайти на благодатній херсонській землі місцевими кулібіними не тільки лампочку, а й велосипед. 

А це, в свою чергу, потягне ланцюгову реакцію створення емоційних постів у соцмережах для багатьох організаторів фейкових концертів та лампових форумів за бюджетний кошт.

                                                                                            Панас Немирний