Допомогу на дитину в Україні виплачуватимуть наступного дня після подання заяви

7 лет назад 0

Кабінет міністрів України схвалив постанову, якою унормував Порядок призначення та виплати державної допомоги дітям, зокрема, передбачено одноразову виплату при народженні дитини наступного дня після подачі заяви в електронній формі з використанням цифрового підпису, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства соціальної політики України.

За інформацією Мінсоцполітики, цією постановою передбачено, що у разі подання заяви для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі з використанням цифрового підпису органи соціального захисту населення призначатимуть таку допомогу не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви.

"Виплата коштів одноразової частини допомоги при народженні дитини буде проводитися не пізніше наступного операційного дня", — уточнили у відомстві.

Крім того, як зазначили у прес-службі міністерства, постановою внесено зміни щодо визначення розміру допомоги, у разі встановлення судом аліментів у твердій грошовій сумі.

Нагадаємо, у Верховній раді України зареєстрований законопроект № 6576 про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” (щодо забезпечення конституційного права українських сімей на достатній життєвий рівень).