На херсонській клумбі розповсюджувачі наркотиків скупчилися

3 года назад 0

Розповсюджувачів наркотичних закладок у Херсоні вже стільки, що вони заледве в черги не вишиковуються, аби запхати отруту по одних і тих самих криївках. Таку «чергу» й випало знешкодити бійцям дислокованого в обласному центрі батальйону Нацгвардії України. Виїхавши у патруль, на перехресті вулиць Космічна та 11-та Північна нацгвардійці «засікли» двох чоловіків, котрі вовтузилися на квітковій клумбі. Автопатруль зупинився біля неї, чоловіків попросили показати вміст кишень. І нацгвардійці виявили у них згортки з 45 грамами порошка білого кольору (найімовірніше, амфетаміном) та 30 грамами каннабісу (марихуани). У іншого затриманого також було при собі 30 грамів «речовини рослинного походження буро-зеленого кольору». Та найцікавіше сталося потім.

У той момент, коли бійці НГУ оформляли вилучення заборонених речовин, до перехрестя під’їхало таксі. З нього вийшов якийсь незнайомець , і …також намагався облаштувати на клумбі закладку із 30 грамами каннабісу. При цьому нахабний розповсюджувач наркотиків навіть не звертав уваги на те, що поруч стоїть службова машина із розпізнавальними знаками МВС, та й самі патрульні нікуди не поділися, здивована прес-офіцер батальйону НГУ Аліна Кобець. Третього за рахунком «конспіратора» також затримали, й передали усю «теплу компанію» викликаним на місце скоєння злочину працівникам поліції.

Правоохоронці кажуть, що таке скупчення «закладчиків» у одній точці пояснити легко. Розробляючи свої маршрути доставки, кур’єри наркоторговців задля економії свого часу визначають вздовж них певні ділянки, де зручно ховати наркотики й психотропні препарати. І потім саме там їх і залишають. От тільки оперативники й патрульні згодом також дізнаються про такі «майданчики щастя», й періодично туди навідуються. Теж не залишаючись без «улову».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Фото надане прес-службою військової частини 3056.

На знімку: патрульні оформлюють вилучення наркотиків.