Нова Каховка: як пройшла доба без світла і води

5 месяцев назад 0

  В окупованій  Новій Каховці на Херсонщині майже добу не було світла і води. Як у таких умовах жителі міста виживають — розповідає кореспондент .

Після майже доби відсутності світла можна зробити висновок: люди замикаються вдома раніше, ніж коли є світло. Учора після 18:00 все місто наче завмерло, нікого не було на вулиці. Усі намагалися до початку темряви дістатися додому і розпочати свою боротьбу за виживання без світла і води.

Добре, що газ ще є в мережі. Люди одразу почали вмикати газові плити на повну, намагаючись таким чином зігрітися. Увечері і вранці водоканал увімкнув у себе генератор для подачі води по дві години.

Зв'язку немає жодного, тільки інтернет від місцевого провайдера ТРК “Рубін”. Учора ввечері почав прориватися “Водафон”, щоправда сигнал дуже слабкий. Його можна піймати ближче до берега Дніпра, але з ризиком для себе.

Щодо роботи комунальних служб – у “Комунсервісі” працюють декілька осіб, техніки мало. Ледь встигають реагувати на різні запити.

Зокрема, коли на “Соколі” були повалені дерева, місцеві жителі попросили частину цих дерев перенести їм до підвалів, де вони заздалегідь готуються до зими. Така взаємодія між людьми і комунальниками. Навіть при наявності російських паспортів ніхто комунальників не називає колаборантами, оскільки від їхньої роботи залежить життєдіяльність міста.