Зруйновані дахи, вікна, двері та паркани. Жителі Херсона розповіли про чергові російські удари

4 месяца назад 0

Російські військові 21 грудня продовжили обстрілювати правобережну частину Херсонської області. Вночі армія РФ завдала чергових ударів по обласному центру. Були пошкоджені будинки, гаражі, паркани, лінії електропередач.

Житель Херсона  Костянтин говорить, о другій годині ночі снаряди влучили в подвір'я сусідів.

"Вибуховою хвилею зруйнувало паркан, просто вигнало гаражні ворота. І хвиля пішла далі… Через гаражні ворота скло вилетіло в гаражі. Було схоже як на міну. І уламки ще полетіли, у двоповерховому будинку поруч вилетіли вікна", — каже він. Херсон. Зруйнований після російських обстрілів паркан, 21 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Костянтин показав наслідки нічного обстрілу. Розповідає, що нарахував шість атак.

"Почув вночі оглушливий вибух. Коли вийшли подивитися – у сусідів вилетіли вікна, двері. Є вирва від прильоту міни. Вилетіли всі вікна в одній з клінік, та всі вікна в одному з закладів громадського харчування. У сусідів побило всю черепицю, побило дах. У мене там у дворі гаражні ворота заклинило, зруйновані паркан з сусідом, а вікна повилітали в гаражі. Поліція приїхала вночі подивилися, задокументувала усе. Я викликав людей, щоб зашити вікна у сусідів, бо вони виїхали",  — говорить чоловік. Одна зі зруйнованих російськими снарядами осель у Херсоні, 21 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Минулої доби по Херсону російські військові випустили 30 снарядів, говорить керівник пресофісу обласної військової адміністрації  Олександр Толоконніков.

"Були пошкоджені лінії тролейбусні, лінії електропередач. А також один з медичних закладів. Внаслідок нічого обстрілу постраждав один чоловік, отримав поранення охоронець одного з підприємств", — каже він. Пошкоджений після обстрілу РФ дах будинку у Херсоні, 21 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Не припиняли минулої доби військові РФ бити й по населених пунктах Бериславського району. За словами начальника РВА  Володимира Літвінова , під вогнем опинилися п’ять територіальних громад.
  Що відомо про обстріли Херсонщини 21 грудня 2023 року Вдень 21 грудня 2023 року російська армія обстріляла Тягинку Бериславського району. Загинула 54-річний місцева жителька.

Раніше в ОВА повідомили, що вдень 21 грудня 2023 року російська армія РФ вчергове скинула з дрона вибухівку на Берислав. Поранений чоловік.