На Херсонщині поліція зафіксувала 29 воєнних злочинів армії РФ

9 месяцев назад 0

За минулу добу поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ. Окупанти обстріляли із РСЗВ та артилерії Херсон.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

У центрі міста, мікрорайоні Корабел та Дніпровському районі зафіксовано пошкодження дипломатичної та пенітенціарної установ, телекомунікаційної компанії, адміністративних будівель, багатоповерхових та приватних будинків, стадіону, території заводу, відділення банку, офісів, магазинів та кафе. 

Під ворожим вогнем постійно перебувала берегова лінія. Після серії вибухів у приватному секторі зайнялася масштабна пожежа.

Як зазначають у дописі, поліціянти, рятувальники та медики виїжджали для надання допомоги постраждалим, ліквідації та фіксації наслідків ударів.

За минулу добу, 2 серпня, окупанти обстріляли Херсонщину 55 разів, випустивши 264 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА, ПТРК та авіації. У Бериславському районі вони скинули вибухівку з БПЛА та авіацією атакували село Одрадокам'янка.

Сьогодні, 3 серпня, зранку російська армія обстріляла церкву в середмісті Херсона. Також під час гасіння пожеж Свято-Катерининського собору, росіяни повторно вдарили по церкві.