У Миколаєві на Енергетичній митниці ГБР провело обшуки – підозрюють махінації з паливом

2 года назад 0

Співробітники ДБР провели обшуки у відділі митного оформлення «Миколаїв» митного поста «Південний» Енергетичної митниці у рамках кримінального провадження про зловживання чиновників відомства при оформленні палива повідомив інсайдер у Миколаївській обласній прокуратурі.

Про це  повідомляє інтернет-ресурс «Преступности.НЕТ»

У ході розслідування встановлено, що до Миколаєва прибували іноземні судна з дизельним паливом та зрідженим газом неналежної якості. Таке паливо за нормами не може продаватися в Україні, але співробітники Енергетичної митниці, які мають проводити перевірку, вносили до документів неправдиві дані про те, що жодних порушень не було.

Крім того, згідно з документами, судна нібито привозили паливо з Італії, але при цьому часто заходили в порти Російської Федерації – на думку слідства, це один із шляхів махінацій з паливом, які дозволяють привозити ПММ найгіршої якості, видаючи його за продукт європейських фірм. Також у схемі, ймовірно, використовується як «прокладки» ряд зарубіжних та вітчизняних компаній.

Ще слідство вважає, що співробітники Енергетичної митниці могли за неправомірний зиск допомагати постачальникам палива уникати повного оподаткування.