Гауляйтер Сальдо заявив про підготовку до створення проєкту відбудови Каховської ГЕС

8 месяцев назад 0

Гауляйтер окупованої Херсонщини та колаборант Володимир Сальдо заявив про підготовку до створення проєкту відбудови Каховської гідроелектростанції, яка була підірвана 6 червня 2023 року.
Про це він повідомив в інтерв’ю проросійським ЗМІ.
За його словами, Росія відбудовуватиме дамбу скільки б на це не знадобилось коштів. Проте жодних конкретних деталей про вартість чи строки відбудови Сальдо не називає.
Зазначимо, вперше про відбудову Каховської ГЕС Сальдо заговорив ще у липні. Тоді він заявляв, що відновлення станції буде залежати від ситуації на війні, але жодної конкретної інформації також не надавав.
Нагадаємо, дамба Каховської ГЕС була знищена російськими окупантами 6 червня 2023 року.
Через 13 днів після підриву дамби, 18 червня, фактично перестало існувати Каховське водосховище.
За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, через підрив Каховської дамби збитки довкіллю оцінюються на суму понад 146 млрд грн.
Крім цього Стрілець зазначає, що осушені землі не бажано використовувати для сільськогосподарських потреб, тому що вирощенні на цих ґрунтах культури не будуть відповідати нормам якості.
Також за попередніми даними, на відбудову зруйнованої росіянами дамби Каховської гідроелектростанції знадобиться близько 8 років.