На лівобережжі колаборанти не можуть порозумітись з книжками

5 месяцев назад 0

«Відомий діяч мистецтв» з росії, якого пропагандисти не хочуть називати, передав на окуповану територію Херсонщини книги з власної бібліотеки. Більше двохсот з них «депутат обласної думи» Володимир косов привіз у бібліотеку села Чумацький Шлях Генічеського району. Що саме привіз, розповів на камеру.

Аби зберегти всі «перлини» мови зрадника, подаємо його розповідь в оригіналі: «Единая Россия» передала большую библиотеку. У нас тут и собрание Лермонтовых, Данилевский и Дюма, и буквари детские, и развивающиеся книги…»

«Виявляється», з Лєрмонтових писав не лише Михайло Юрійович, а букварі бувають ще і дорослі, та головне — на росії є книги, що розвиваються! По-перше, цікаво, у що або у кого? По-друге, якщо навіть книги розвиваються, то чому косов, як був дурнем, так і залишився? До цього, до речі, начальник Генічеського міжрайонного управління водних ресурсів, якому окупанти, крім «депутатства», довірили пост голови окупаційної федерації боксу Херсонської області, сказав, що путін «является олицетворением выполнения всех (увага! — авт.) конститутских прав каждого гражданина».

Тим часом гауляйтер Таврійська євген четкарьов у телеграм-каналі окупаційної адміністрації запрошує жителів окупованої громади читати… українську літературу.

Робить це не прямо — повідомляє, що «двері бібліотеки у Таврійську відкриті для відвідувачів», але на фото столу з «новинками літератури» можна побачити дитячі книжки виключно українських авторів.

Борис ВИНОГРАДОВ,