Окупанти погрожують жителям Лазурного на Херсонщині посиленням репресій

9 месяцев назад 0

 Самопроголошений «голова Лазурного» Олександр Дудка погрожує жителям селища міського типу посиленням репресивних заходів. У першу чергу це стосується тих, хто відмовився брати вороже громадянство — їх посібник окупантів називає «ждунами».
Відповідні погрози Дудка озвучив у спеціально записаному відеоролику, яке 10 серпня почали розповсюджувати окупаційні пропагандистські Telegram-канали.

Звернення самопроголошеного «голови Лазурного» Олександра ДудкиТерористичне джерело
У цьому відео Дудка заявляє, що найближчими днями в селищі відбудуться «заходи», які можуть «здивувати» місцевих жителів.

Одним з таких «заходів» буде повна заборона надавати медичні препарати місцевим, які відмовилися отримати паспорт окупантів. У першу чергу це вплине на інсулінозалежних осіб з цукровим діабетом. Наказ щодо таких репресивних заходів зрадник, за його словами, вже видав.

Ще одним «заходом», який анонсував Олександр Дудка, — це переслідування батьків, чиї діти не відвідують окупаційних шкіл й продовжують дистанційно навчатися в українських закладах освіти. За його словами зрадники з системи освіти підготували перелік таких сімей, щодо яких необхідно застосувати «адміністративне» та «кримінальне покарання». Далі такі сім'ї Дудка погрожує вивезти «на лінію розмежування», тобто, фактично депортувати.

Зазначимо, що під час запису свого відеозвернення колаборант помітно хвилювався й періодично затинався. Це може свідчити про його страх через «Миколаївського Ванька», учора близько 9:45 на перехресті вулиць Металургів та Центральної стався вибух, в результаті якого п'ятеро окупантів отримали серйозні травми. Один з них, швидше за все, загинув на місці, ще один — так званий «комендант» Лазурного — перебуває у вкрай тяжкому стані. Повідомлення про підрив окупантів у ЛазурномуФото:  t.me/vanek_nikolaev
Офіційних коментарів з цього приводу не надходило, але окупанти, хай і не дуже охоче, але цю інформацію підтверджують. Зокрема, вже відомий читачам нашого сайту . Повідомлення від терориста з позивним «Алєксандр»Фото:  Терористичне джерело Ім'я так званого «коменданта», якого, імовірно, й намагалися ліквідувати невідомі патріоти, нам наразі невідоме. Втім наразі відомо, що до суду вже спрямували справу щодо окупанта, який проголосив себе «комендантом — начальником штабу» у селищі міського типу Лазурне.

До слова, не відомо наразі нічого й про долю колишнього голови Лазурненської селищної ради Сергія Бєліка, який перейшов на бік окупантів. Після того, як йому оголосили про підозру в державній зраді, він зник з інформаційного простору.