Росіяни на ТОТ намагаються створювати картинку «нормального життя» піаром, а не діями — експерт

5 месяцев назад 0

На ТОТ росіяни намагаються створювати картинку «нормального життя» піаром, а не діями. Вони не збираються розвивати окуповані території.
Про це у розмові з кореспондентом повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

За його словами, уже навіть частина тих людей в окупації, які починали вірити російській пропаганді про «великую Россию», знову «прозрівають», вони бачать, що піар, івенти для окупантів важливіші за саму суть того, що відбувається.

«Може нічого не відбуватися або йде погіршення, а окупанти розповідають про покращення на якихось начебто конкретних прикладах, які на ділі виявляються неправдою, брехнею. Тоді починають казати, що територією «погано керують». Але…насправді росіяни не збираються цією територією керувати, тобто розвивати її. Їхня мета — це забезпечення лояльності» , — сказав Данилов.
Він підкреслив, що лояльності росіяни намагаються добитися не діями, а лише піаром, а лояльність потрібна, щоб населення не чинило опору, не допомагало ЗСУ.

Данилов зазначив, що для росіян важливо створювати піаром картинку «нормального життя» і привчити населення до російських правил — ось саме цим вони і займаються.

Ситуація на ТОТ Херсонщини різниться — там, де ближче до лінії фронту, до Дніпра, вже немає «цивільного» управління, навіть бутафорського, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.